Semasa

Lebih 29k Retweets, Video Adik Comel Usia 4 Tahun Baca Hadis & Terjemahan Al-Quran

By  | 

Sehari dua ni viral video seorang kanak-kanak perempuan membacakan hadis dan terjemahan Al-Quran dengan lancar meskipun baru berusia 4 tahun.

Berkongsi video tersebut di twitter, Hanisah berkata sepupunya iaitu Wan Adriana Arissa yang baru berusia 4 tahun belajar hadis dan terjemahan tersebut di Tadikan PASTI dekat Sibu, Sarawak.

My cute little cousin ni memang suka baca berulang kali something yang dia dah belajar so I asked her untuk baca hadis yang dia dah belajar…

Tapi tak mustahil kan? Sebab kanak-kanak ni jenis cepat belajar dan mudah menerima apa ilmu yang mereka dapat.

Lagipun Adriana ni jenis suka belajar, perkara itu dikongsikan sendiri ibu Adriana kepada Hanisah.

Umi dia kata since masuk tadika, setiap kali balik mesti dia baca ulang kali apa yang belajar haritu”

Korang tengok sambungan video ni…

Ya Allah this is soooooo cuteeeeee jadi anak yang solehah yeee sayanggggg…

Sejak video adik Wan Adriana dimuatnaik ke twitter pada 18 Ogos sehingga kini telah memperoleh hampir 30k retweets dan likes.

Rata-rata netizen cair dengan kecomelan dan kepintaran Adriana yang baru berusia 4 tahun ini.

Sumber: Twitter

Alhamdulillah, sejuk perut ibu yang mengandung

LOBAKMERAH